Eagles Of Death Metal - Amager Bio, 24. november

Eagles Of Death Metal - Amager Bio, 24. november

ROCKENS RØDHÅREDE DJÆVEL SVINGER GUITAREN I AMAGER BIO

“The Devil”, “Boots Electric”, “J Devil”. Kært barn har mange navne. Bag sit røde hår og en veritabel skovsnegl gemmer Jesse Hughes sig. Han er hjernen bag californiske Eagles of Death Metal, og hans højre hånd er ingen mindre end Queens of the Stone Age’s Josh Homme.

Selvsamme Homme (i EODM-regi kalder han sig “Baby Duck”) gjorde tilbage i 1998 projektet til en del af sine “Desert Sessions”. Men der gik yderligere seks år, før han og Hughes var klar med deres humoristiske pink og lyseblå debutplade, ‘Peace, Love, Death Metal’.

Homme spiller sjældent med Hughes live – i stedet deltager en lang række gæster løbende i projektet – men efter debuten tog han vennens band med som opvarmning for Queens of the Stone Age, blandt andet i Store VEGA i 2005, og herefter bredte rygtet sig hurtigt.

Eagles of Death Metal udsendte yderligere to albums med fuldt band, men nu er der gået syv år siden det seneste, ‘Heart On’. I forbindelse med lømlernes koncert på Tinderbox i weekenden, er det dog netop blevet annonceret, at et nyt, ‘Zipper Down’, udkommer 2. oktober.

Hér er foretagendet igen minimeret til duo, og alle sangene er skrevet og indspillet alene af Jesse “Boots Electric” og Josh “Baby Duck”. Førstesinglen, ‘Complexity’ er netop sendt i luften og er desuden en nyfortolkning af samme sang, som var på Hughes’ solodebut, ‘Honkey Kong’ (2011).

En verdensturné er allerede under opsejling, og samtidig er ‘The Redemption of the Devil’, en dokumentarfilm om Jesse Hughes, på vej. Der sker altså ting og sager i Eagles of Death Metal-lejren, og efter koncerter i både Store VEGA, Voxhall samt festivalerne Roskilde, Northside og altså Tinderbox, gæster rockdjævlen for første gang Amager Bio i november.

 

Kalender
Aktuelle koncerter