Mayhem på mytisk tour

Mayhem på mytisk tour

Black metal-pionerer kommer til Danmark
Det norske black metal band Mayhem har eksisteret i over 30 år og er kendte for deres sindssyge sceneoptrædener og makabre fortid. Det kontroversielle band, der grundlagde black metal-genren i Norge, kommer nu til Danmark for at spille det mytiske album ”De Mysteriis Dom Sathanas” live for første gang nogensinde.
Død og terror

Mayhems dystre og blodige fortid startede med forsangeren Deads (Per Yngve Olin) selvmord tilbage i 1991. I 1995 udkom bandets album ”Dawn of the Black Hearts”, der er flankeret af det til dato mest makabre albumcover nogensinde: Et billede af den afdøde forsanger, taget af guitaristen Euronymous (Øystein Aarseth) da han fandt liget. Før udgivelsen, nåede bassisten Varg Vikernes (stifter af bandet Burzum) at dræbe Euronymous med 23 knivstik. Et mord, han endte med at tilbringe 21 år i fængsel for. Vikernes er derudover kendt for at stå bag en række kirkebrændinger i Norge. Det er altså ikke kun bandets musik, der oser af død og terror hos de norske black metal-mænd, men også deres historie.

Genreskabere
Og det skal netop handle om musikken. For sammen med bands som Immortal, Gorgoroth og Darkthrone, var Mayhem nemlig med til at sætte Norge på verdenskortet med deres black metal. Og efter de tragiske hændelser i halvfemserne rejste bandet sig fra asken og udgav tre album. Albummet ”De Mysteriis Dom Sathanas” udkom i 1994 med Attila, fra det ungarske band Tormentor, som ny forsanger. På grund af alle de tragiske hændelser, der omhyllede bandet, har Mayhem aldrig optrådt med dette album, der betegnes som genresættende i black metal-universet. Ind til nu, hvor Mayhem spiller hele ”De Mysteriis Dom Sathanas” live på en omfattende Europaturne. Attila udtaler, at: 
”(…) Albummet var så stærkt og så enestående, at selv efter mit gensyn med Mayhem i 2004, var vi stadig ikke trygge ved at præsentere det live som en helhed. Men tiden gik, og hele bandet er blevet stærkere og mere erfarne. Så nu følte vi pludselig, at det var tid til at frigive bæstet, efter mere end to årtier.”

Mayhem har haft stor udskiftning af medlemmer – intet mindre end 19 forskellige. I dag består bandet af Attila (vokal), Necrobutcher (bas), Hellhammer (trommer) og Teloch og Ghul på guitar. Og selvom størstedelen af de fem medlemmer nu har ladet lokkerne falde og fjernet den sort/hvide makeup, er der stadig lige så meget sceneshow og sindssyge at komme efter, når du til marts kan opleve det ikoniske album ”De Mysteriis Dom Sathanas”  live i både København og Aarhus.

Kalender
Aktuelle koncerter