Nyt album og tour med Satyricon

Nyt album og tour med Satyricon

LEGENDARISKE SATYRICON GÆSTER DANMARK 2 GANGE PÅ NY ALBUM TOUR

Da anden bølge af black metal udsprang i Norge i starten af 90’erne, var norske Satyricon et af de første bands, der var med til at give norsk black metal sit udtryk og lyd. Bandet startede ud med navnet Eczema, men ændrede navnet til Satyricon i forbindelse med et musikalsk stilskifte. Kort efter udgivelsen af demoen “All Evil" forlod to af de oprindelige medlemmer bandet. Herefter førte sanger Sigurd "Satyr" Wongraven og trommeslageren Kjetil-Vidar "Frost" Haraldstad bandet videre frem til i dag.

De har gennem tiden arbejdet tæt sammen med andre legendariske bands som Darkthrone, hvor Nacturno Culto også har været medlem af Satyricon i en periode.

Efter to succesfulde demoer, debut pladen "Dark Medieval Times" og opfølgeren "The Shadowthrone", udgav Satyricon i 1996 deres første kommercielle succes "Nemesis Divina". Dette album blev hyldet som “indbegrebet af black metal”, og bandet begyndte herefter at turnere. Siden da har Satyricons lyd ændret sig, både med udgivelsen af "Rebel Extravaganza", men ikke mindst i 2002 med udgivelsen af albummet "Volcano". Albummet indeholdt langsommere og en mere rocket lyd end tidligere, og blev stærkt omdiskuteret af black metal fans. Albummet skaffede dog bandet en endnu større international succes med sange på bl.a. den norske hitliste, og "Volcano" er til dags dato det mest sælgende black metal album i Norge.

År 2017 bliver året, hvor Satyricon vender stærkt tilbage. Deres officielle udmeldinger om, at de er i studiet og indspille deres niende fuldlængde album, giver kun grund til at glæde sig til den 22. september hvor det nye album udkommer, og bandet skyder deres Europa tour igang. Danske fans kan glæde sig over, at touren rammer både Pumpehuset i København og Train i Aarhus. 

Kalender
Aktuelle koncerter