Queensrÿche tilbage med ny forsanger og stærkt album

Queensrÿche tilbage med ny forsanger og stærkt album

PROGMETAL-BANDET GÆSTER DANMARK FOR FØRSTE GANG MED NY SANGER

I 1980’erne var Washington-bandet Queensrÿche blandt de første, der fusionerede 70’ernes progressive rock med heavy metal. Sammen med navne som Dream Theater og Fates Warning lagde de dengang grundstenene til den nye undergenre, der siden blev døbt “progmetal”.

Queensrÿche satte deres aftryk på metallen i 1988 med konceptalbummet ‘Operation: Mindcrime’ og to år senere med ‘Empire’, der i dag begge anses som klassikere. På pladerne blandede kvintetten Pink Floyd med Judas Priest – tunge toner tilsat episk storytelling og strygerorkester.

De fem amerikanere overlevede grunge-bølgen i 90’erne og var aktive på pladefronten, indtil der i 2012 opstod en konflikt mellem forsanger Geoff Tate og resten af gruppen. Det førte først til fyringen af Tate og siden en to år lang retssag om rettighederne til bandnavnet. I denne periode udgav begge parter, noget forvirrende, et album hver i Queensrÿche’s navn.

Det flertallige band vandt til sidst sagen og udsendte i oktober ‘Condition Hüman’, der blev taget varmt imod af presse og fans oven på flere års drama. Og til september kommer kvintetten for første gang forbi Danmark, både København og Aarhus, med den nye forsanger Todd La Torre.

Queensrÿche har fornylig udgivet en musikvideo til sangen ‘Eye9’, og ifølge bandet er der til denne turné sammensat en helt speciel sætliste. Der vil både være masser af gamle kendinge og stærke nye sager – selvfølgelig alt sammen fra et revitaliseret band med en ny mand i front.

Kalender
Aktuelle koncerter