Skinny Puppy aflægger et sjældent besøg

Skinny Puppy aflægger et sjældent besøg

KULT-ELEKTROPUNKERNE SKINNY PUPPY GÆSTER AMAGER BIO

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når én af EBM-genrens firser-mastodonter besøger Amager Bio med deres industrielle gysershow.

Skinny Puppy blev dannet i 1982 og sidder tungt som et af de helt store kultbands inden for genren EBM (Electronic Body Music). På trods af bandets kultstatus inden for egne rækker, har Skinny Puppy aldrig bevæget sig ud i mainstreamsfæren. Det har dog ikke afholdt dem fra at udgive intet mindre end 14 studiealbum, senest ”Weapon” fra 2013.

Skinny Puppys lyd udspringer fra startfirsernes new wave-bølge men med et mere punket udtryk, og de var blandt pionererne i udviklingen af denne nye genre sammen med bands som Einstürzende Neubauten, DAF og Front 242. Sidenhen har genren udviklet sig til det, der i dag kaldes for EBM og hvis kendetegn er en mere dyster, industriel lyd. På scenen manifesterer Skinny Puppy denne lyd med et teatralsk gysershow, hvor det tydeligt viser sig, hvor Marilyn Manson har fået inspiration til sine shows fra: Teaterblod, skrækindjagende kostumer og en fandenivoldsk Nivek Ogre som karismatisk forsanger.

Og det var netop Ogre, der sammen med cEvin Key grundlagde Skinny Puppy i Vancouver tilbage i 1982. De to herrer er nu i midten af halvtredserne, men det afholder dem ikke fra stadig at turnere verden rundt med deres horror-gotiske industrial-shows, man som publikum til sommerens koncert i Amager Bio godt kan glæde sig til.

Kalender
Aktuelle koncerter