AMERIKANSK LO-FI ROCK GÆSTER PUMPEHUSET

AMERIKANSK LO-FI ROCK GÆSTER PUMPEHUSET

Bag navnet The Mountain Goats gemmer sig singer/songwriteren John Darnielle, der siden det første album ”Zopilote Machine” fra 1994 har genereret et imponerende bagkatalog med intet mindre end 15 indiefolk-album. Siden fødslen af The Mountain Goats er der kommet flere bandmedlemmer til. I 2017 består bandet af Darnielle på vokal, guitar og keyboard, den mangeårige samarbejdspartner Peter Hughes på bas og kor, og John Wurster på trommer og Matt Douglas på fløjte, saxofon, klarinet, guitar, keyboard og kor. 

Gennem 1990’erne blev Darnielle kendt i de californiske indiekredse for at have et ekstremt højt produktionsniveau. Samtidig udgav han næsten udelukkende lofi-optagelser fra sit hjemmestudie, som kun udkom på kassettebånd eller 7” singler. Bagkataloget er dog i dag tilgængeligt på streamingtjenester som Spotify, og det 16. album fra The Mountain Goats udkommer også som fuldlængdealbum på pladeselskabet Merge Records. Albummet er sat til at udkomme den 19. maj og har fået titlen ”Goths”, som bassist Peter Hughes forklarer med, at temaet er gotisk. Det er ligeledes det første album fra The Mountain Goats, hvor der slet ikke figurerer nogen form for guitarspil på numrene.

John Darnielle er en original af format, når han indtager scenen med sin karismatiske person, sit skæve tekstunivers og sin særegne vokal. The Mountain Goats er blevet sammenlignet med indiebands som The Thermals, Death Cab For Cutie og Iron and Wine – men med den allestedsnærværende Darnielle i front, er The Mountain Goats helt deres egne.
Oplev lofi-rockerne i Pumpehuset den 15. oktober.

Kalender
Aktuelle koncerter